Zorgeloos boeken met onze gratis annuleren service

Zorgeloos boeken met onze gratis annuleren service

Gratis annuleren bij Pharos en ANWB Reizen

De reisondernemingen van ANWB bieden je de zekerheid van gratis annuleren. Zo is het geen enkel risico om toch die mooie vakantie te kunnen boeken! 

De actie in het kort:

 • Boek je reis bij ANWB Ledenreizen, FOX, Pharos of Kamppeerreizen van ANWB. Voor deze actie zijn uitgesloten: zeecruises of reizen waar een zeecruise bij inbegrepen zit en treinreizen of reizen waar een treinreis bij inbegrepen zit. Riviercruises, en fietscruises die starten in Nederland, kunnen tot 30 dagen voor vertrek gratis worden geannuleerd.
 • Sluit een annuleringsverzekering voor deze reis af bij je verzekeraar Dit is niet noodzakelijk om gebruik te maken van deze actie, maar wel verstandig voor een annulering op jouw initiatief binnen 30 of 60 dagen voor vertrek. 
 • Nadat je de boeking hebt gemaakt, kun je veelal tot 30 dagen voor je vertrek je reis kosteloos bij ons annuleren. 
 • Alle overige voorwaarden vind je verderop op deze pagina.

Hoe kun je annuleren onder de gratis annuleren voorwaarden?

 1. Bel Pharos Reizen (023 - 55 42 870) minimaal 30 of 60 dagen voor de vertrekdatum om aan te geven dat je wilt annuleren. Wij zullen de boeking dan kosteloos voor je uit ons boekingssysteem halen en eventuele betalingen aan je restitutioneren. Zie hiervoor ook de voorwaarden verderop deze pagina.

Goed om te weten
Boek je een van onze pakketreizen inclusief vervoer en krijgt je bestemming tijdens je vakantie code oranje of rood? Dan repatriëren we je als dat nodig is. Bij een autovakantie binnen Europa adviseren we je in dat geval over de beste manier om zelf naar huis te rijden.

Krijgt je bestemming kort voor vertrek code oranje of rood? Dan kun je bij ons kiezen uit omboeken of gewoon je geld terug.

Bekijk het reisaanbod

Deze actie geldt ook bij de volgende ANWB Reisondernemingen:

FOX Verre reizen: www.FOX.nl
ANWB Ledenreizen: www.anwb.nl/vakantie/zoeken
Kampeerreizen van ANWB: www.anwbkampeerreizen.nl

Voorwaarden

 • Deze actie is geldig voor alle nieuwe boekingen gemaakt vanaf  29 juni 2020, voor alle vertrekdata tot en met 2022.
 • Deze actie is geldig op de door ANWB georganiseerde reizen, te weten: FOX Verre Reizen, Pharos Reizen, ANWB Ledenreizen en Kampeerreizen van ANWB. Uitgezonderd zijn de uitjes van ANWB (Eropuit) en de camperreizen van Travelhome en een deel van de reserveringssite anwbcamping.nl. Hier vind je de annuleringsvoorwaarden van anwbcamping.nl
 • Voor deze actie zijn uitgesloten: zeecruises of reizen waar een zeecruise bij inbegrepen zit en treinreizen of reizen waar een treinreis bij inbegrepen zit. Riviercruises, en fietscruises die starten in Nederland, kunnen tot 30 dagen voor vertrek gratis worden geannuleerd. 
 • Enkel de hoofdboeker kan een beroep doen op deze actie. Uiteraard mag je de reis ook omboeken naar een andere vertrekperiode of bestemming.
 • Met betrekking tot een beroep op deze actie geldt:
  o Gratis annuleren mag tot 30 dagen voor vertrek. 
  o Voor al onze reizen inclusief vlucht geldt tot 60 dagen voor vertrek. Voor boekingen die binnen deze 30 of 60 dagen vertrekken, geldt dat
  -wanneer we de reis niet kunnen uitvoeren vanwege code oranje i.v.m. corona- je ook recht hebt op kosteloos annuleren.
  o Heb je een ANWB Reizen voucher? Deze mag je uiteraard als betaalmiddel gebruiken op elke nieuwe boeking.
  o Onze reguliere betalingsvoorwaarden zijn van toepassing. 
  o Heb je via ons een kortlopende reisverzekering afgesloten bij ANWB Verzekeren, dan krijg je de kosten hiervoor ook terug. De premie voor je annuleringsverzekering wordt niet gerestitueerd, de annuleringsverzekering en je dekking is immers ingegaan op het moment dat je de annuleringsverzekering afsloot.
  o Eventuele visumkosten, vaccinaties en/of stoelreserveringen die door jouzelf zijn geregeld, zijn altijd voor eigen rekening. Alleen
  producten/diensten afgesloten bij ANWB Reizen vallen onder deze regeling.
 • Pharos Reizen heeft het recht om deze actie te allen tijde stop te zetten.
 •  

  Pharos en ANWB steunen ‘Just book it’ campagne reissector

  De Nederlandse overheid raadt op dit moment buitenlandse vakanties tot medio mei af, maar veel van onze reizigers willen niets liever dan hun koffer pakken voor een vakantie in het buitenland deze zomer. Zij hebben echter ook veel vragen en twijfels over het nu al boeken van een vakantie. De ANWB steunt daarom de ‘Just book it’ campagne, die er op gericht is om eventuele twijfels bij de consument om nu alvast een vakantie te boeken, weg te nemen.

  Uit recent onderzoek door onderzoeksbureau Gfk blijkt 84% van de Nederlanders liet weten toe te zijn aan vakantie, waarbij meer dan de helft een bestemming ergens in Europa op het oog heeft voor deze zomer. In dit onderzoek kwam ook naar voren dat men twijfels heeft om nu alvast een reis te boeken, omdat men financieel geen risico wil lopen.

  Boeken met bescherming van de ANVR 

  Wanneer je een vakantie boekt bij een organisatie die aangesloten is bij de ANVR ben je in ieder geval zeker van:

  • Geld terug bij annulering door de reisorganisatie of faillissement.
  • Repatriëring als het reisadvies naar oranje of rood verandert.
  • Eerlijke voorwaarden en geen “kleine lettertjes”

  De ANWB reisbedrijven, FOX, Pharos, ANWB Ledenreizen, en ANWB Kampeerreizen zijn aangesloten bij de ANVR en SGR. Bekijk alle voordelen van ANVR en SGR.

  Extra zekerheid bij ANWB 

  De ANWB doet er alles aan om het voor jou goed te regelen. Wij vinden het belangrijk dat jij onbezorgd en met plezier op vakantie kunt. En daar hoort ook zorgeloos boeken bij! Daarom bieden we je naast de bovenstaande bescherming ook de zekerheid van gratis annuleren.

  Bekijk ons reisaanbod

  Rondreizen met het gezin of met z’n tweetjes. Van een picknick op de poolcirkel tot een kop thee in Engeland.

  Van fietsen door de prachtige natuur in Drenthe tot de Elfstedentocht op wielen. Ontdek Nederland vanaf de fiets. 

  Een vakantie midden in de natuur of in een levendige stad? Boek een hotelarrangement en geniet van de mooiste hotels in Europa.