Fietsvakanties in Hongarije

Beleef Hongarije met een fietsvakantie!

Hongarije is één van de mooiste onbekende landen van Europa. Als je met boot via de Donau richting Boedapest vaart wordt je overweldigd door de fantastische natuur. Rechts ligt Buda en links Pest en samen is het majestueus Boedapest.

Wil je Hongarije echt leren kennen? Dan is er geen betere manier om dat te doen dan op de fiets! Bekijk nu het aanbod fietsvakanties in Hongarije van Pharos Reizen van ANWB.

Wandel door historische kastelen zoals het Eger Kasteel

Ontdek historisch Hongarije per fiets

Hongarije is misschien nóg wel leuker als je op de fiets bent! Vanuit Boedapest kan je een mooie toer maken naar het kunstenaarsstadje Szentendre met een schitterende binnenstad. Of doe een begeleide stadstoer per fiets door Boedapest en leer alle hotspots kennen. ’s Avonds nemen we je mee naar een typisch Hongaarse folklore show.

Fietsen langs de Donau, een ervaring om nooit meer te vergeten. Start in de oude koningsstad Visegrád via Szentendre-eiland naar barokstad Vac om af te sluiten in Esztergom, do voormalige hoofdstad van Hongarije. Dichterbij de Hongaren en hun cultuur kom je niet!

Dus zoek je nog een bestemming om echt te ontdekken per fiets? Bekijk dan het actuele aanbod fietsvakanties in Hongarije van Pharos Reizen van ANWB!

Fietsvakantie in Hongarije: de weetjes

Hongarije is een redelijk goed befietsbaar land. De wegen zijn goed tot zeer goed te noemen. Als je op asfalt fietst moet je wel alert zijn op putten die wel eens uitsteken!

Fietsroutes
De Donauradweg is de bekendste fietsroute van Hongarije. De route is goed bewegwijzerd en overal zijn campings, hotels en kamers te huur. Koop voor de zekerheid wel een routeboekje om niet te verdwalen als er wat wegwijzers missen. Er is ook een leuke route vanaf Oostenrijk bij Neusiedler en in het Oosten langs de Tisza rivier.

Verkeer
Rondom en in Boedapest is het druk. En anders dan in Nederland of België is de stad minder op fietsen ingesteld. Let hier dus op. Langs de Donau is het prima fietsen met slechts af en toe drukke wegen. Overige wegen zijn rustig en goed te befietsen. Let wel op dat ook op rustige wegen fietsers vaak niet verwacht worden.

Tips fietsvakantie Hongarije

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven