Fietsen langs de Donau


De meest geliefde fietsrivier van Europa is de Donau. Je fietst zonder grote inspanningen door een prachtig landschap vol historische steden en kastelen. Met Pharos Reizen rijd je op je tweewieler van de bron van de Donau tot de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Of fiets langs de Donau de grens van Duitsland en Oostenrijk over naar het onvergetelijke Wenen. Tijdens deze fietsvakantie passeer je de drierivierenstad Passau, eeuwenoude kloosters en burchten en het wijnbouwplaatsje Spitz geheel op je eigen tempo.

Prijsdetails

Deze prijs is

 • per persoon per 9-daags arrangement
 • geldig o.a. bij vertrek op 1 oktober 2018
 • op basis van beschrijving

Verplichte toeslagen aan Pharos te betalen

 • dossier-/reserveringskosten: € 20
 • kosten Calamiteitenfonds: € 2,50

Niet Inbegrepen

 • parkeren: in garage in Bregenz, ca. € 10, per dag, ter plaatse te regelen en te betalen
 • parkeren: gratis buiten het centrum van Bregenz, Parkplatz West bij het station ca. 15 min. lopen

Bij reservering op te geven indien gewenst en te betalen

 • halfpension op het arrangement: € 160,- per persoon per fietsreis
 • fietshuur: € 65,- per fiets per fietsreis
 • elektrische fietshuur € 150,- per fiets per fietsreis

Verlengen
Verlengen is mogelijk in het eerste en laatste hotel.
De prijzen van de verlengingsnachten zijn o.b.v. overnachting met ontbijt, ook indien je halfpension op het arrangement bij heb geboekt.

Verlengingsprijzen hotel in Bregenz van 18 juli tot en met 19 augustus 2018
(op vrijdag en zaterdag verblijft u in de omgeving van Bregenz)

 • tweepersoonskamer: € 79,- p.p.p.n op basis van logies en ontbijt
 • eenpersoonskamer: € 115,- p.p.p.n op basis van logies en ontbijt

Verlengingsprijzen hotel in Bregenz in de overige perioden

 • tweepersoonskamer: € 55,- p.p.p.n. op basis van logies en ontbijt
 • eenpersoonskamer: € 95,- p.p.p.n. op basis van logies en ontbijt
Sluit details
Op de fiets door 3 landen!

9-daagse fietsvakantie rondje Bodensee

 • Fietsvakantie
 • Oost-Zwitserland
 • Zwitserland
 • fietsen door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland
 • schitterende, afwisselende route
 • fietsvakantie met bagagevervoer / niveau 2
Vanaf € 529,- per persoon per 9-daags arrangement

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Fietsen langs de Donau met Pharos

Pharos Reizen heeft prachtige vakanties samengesteld langs de Donau speciaal voor de fietsende reizigers. Één van deze vakanties is een fietsreis langs de Donau door Oostenrijk; van het Venetië van Beieren naar het centrum van de opera. Je reis begint in de grensstad Passau waar je met de boot naar Kasten vaart. Vanuit hier fiets je via Schlögen naar Ottensheim en neem je na aankomst de trein naar Linz. Deze stad heeft vele gebouwen met interessante architectuur zoals de Mariä-Empfängnis-Dom, de twee Brückenkopfgebäude en het Linzer Schloß. Verder raden we aan om in Linz de basiliek op de Pöstlingberg te bekijken en een bezoekje te brengen aan het Lentos Kunstmuseum. Na deze industriestad onder de loep te hebben genomen, fiets je verder naar St. Florian. Hier kun je een tussenstop maken om het klooster van Sankt Florian met de bijbehorende kloosterkerk te bezichtigen. Fiets langs de Donau verder naar het oude stadje Perg waar je overnacht in één van de door ons geselecteerde hotels. Je vervolgt je fietstocht naar Greinburcht waar de laatste Oostenrijkse keizer werd geboren en het plaatsje Melk met zijn machtige monnikenklooster. Via Splitz, Krems en de oude Romeinse stad Tulln bereik je Grefeinstein. Hier neem je vervolgens de trein naar Wenen. Nog een paar dagen in Wenen genieten van de klassieke muziek en historische gebouwen? Dat kan! Je kunt bij Pharos Reizen eenvoudig je verblijf in Wenen met een paar dagen verlengen.

Fietsvakantie in Zwitserland: de weetjes

Een rustgevende vakantie aan de Donau

Fietsen langs de Donau werkt rustgevend en ontspannend. Laat je daarom meenemen naar dit prachtige landschap voor een fietsvakantie. Bezoek de wijngaarden waar de Oostenrijkse Spitzenweine wordt gemaakt en fiets door de adembenemende valleien rond Wachau. Met een fietsvakantie bepaal je zelf het tempo en ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Heb je zin om op een zonnig terras in Krems te genieten van een Grüner Veltliner? Of staat het bezoeken van een barok concert in Wenen al lange tijd op je verlanglijstje? Geen probleem! Je bepaalt het zelf en bent zo regisseur van je eigen fietsvakantie door de streken rondom de Donau. Tot rust komen op je vakantie terwijl je fietst langs de Donau door het prachtige landschap, heerlijk toch?

Fietsen langs de Donau zonder zorgen

Wil je geheel zonder zorgen fietsen langs de Donau tijdens je vakantie? Dat kan! Met de fietsvakanties van Pharos hoef je (bijna) nergens aan te denken. We zorgen dat je overnacht in comfortabele hotels waar 's ochtends een lekker ontbijtje op je staat te wachten. De kaartjes voor de boottochten, treinreizen en de Hop On/Hop Off bus in Wenen zijn voor je geregeld en er is voldoende parkeergelegenheid in Passau zodat je de auto daar een tijdje kunt laten staan. Omdat het fietsen langs de Donau een stuk minder gemakkelijk zal gaan met al je bagage zorgen wij voor bagagetransport van hotel naar hotel. Verder hebben we gedetailleerde informatie over de route langs de Donau en kun je ons altijd bellen als er iets aan de hand is met je fiets of je hotel. Bijna nergens aan denken dus! Alhoewel... Wat zou de beste picknickplek zijn? En waar kun je het beste afstappen voor een schitterend vakantiekiekje? Dat laten we aan jou over!