Fietsvakanties in Denemarken

De leukste fietsroutes voor een Fietsvakantie in Denemarken

Denemarken is gelukkigste land van Europa. Dan is er geen betere manier om de Denen te ontmoeten dan op de fiets! Wist je dat je er ook een leuke fietsvakantie met het hele gezin kunt vieren? Zelfs voor gezinnen met kinderen hebben we leuke fietsroutes die niet al te moeilijk zijn. Fiets langs de mooie kust van Denemarken met uitzicht op Zweden. Wist je dat Denemarken het beste fietsland van Europa is? Het is dan ook bijna net zo vlak als Nederland en Vlaanderen en dat maakt het redelijk licht te fietsen.

Dus wil je Denemarken op de fiets ontdekken, bekijk dan het aanbod fietsvakanties in Denemarken van Pharos Reizen van ANWB.

Ideaal fietsvakantieland Denemarken

Denemarken is misschien nóg wel leuker als je op de fiets bent! Bijvoorbeeld in West Jutland, rond Ringkobinfjord. Je fietst in deze vlakke streek 50 kilometer per dag. Dan houd je dus ruim voldoende tijd over om met de kinderen nog andere actieviteiten te doen. Ga lekker zwemmen, of kanoën of zelfs surfen. En daarna lekker zandkastelen bouwen op het beste strand van Denemarken, in Sondervig. Verblijven doe je op mooie campings, soms zelf met een kartbaan!

Ook cultuur in je pakket? Ga dan op bezoek bij de oude Vikingen! Leer alles over deze vroegere bewoners van Denemarken in Bork Havn of Ribe Viking Center. Of profiteer van de fietshoofdstad Kopenhagen en fiets de kleine zeemeermin achterna.

Dus zoek je nog een bestemming om heerlijk te fietsen? Bekijk dan het actuele aanbod fietsvakanties in Denemarken van Pharos Reizen van ANWB!

Fietsvakantie in Denemarken: de weetjes

Voor veel mensen misschien niet bekend, maar Denemarken is een echte fietsbestemming. Met meer dan 12.000 km aan bewegwijzerde fietsroutes, lekker vlak terrein, heel afwisselende natuur en korte afstand tussen de stadjes.

Kopenhagen
Kopenhagen is een echte fietsstad. Het is één van de fietsvriendelijkste steden ter wereld. Het is niet alleen een veilige stad, maar de Kopenhagenaren zelf zijn ook nog eens gek op fietsen. De leukste manier om met de lokale bevolking in contact te komen is met een fietsvakantie door Denemarken!

Deens Fietsdesign
Als je dacht dat fietsen in Denemarken gewoon fietsen is heb je het mis – it’s a way of life! Omdat net als in Nederland en Vlaanderen de fiets een centrale rol speelt in het alledaagse leven van de Deen, heeft dit ertoe geleid dat fietsdesign zich snel heeft ontwikkeld in Denemarken. En natuurlijk staat Denemarken bekend om zijn voortrekkersrol op het gebied van design en innovatie. Misschien een kans om een unieke fiets op de kop te tikken?