Cruise noorderlicht

Een Hurtigruten cruise naar het noorderlicht is voor iedere natuurliefhebber een onvergetelijke ervaring.

Met een historische postboot naar het noorderlicht

Buiten trekken de spectaculaire rotsen en fjorden van de Noorse kust aan je voorbij. De temperaturen liggen ver onder het vriespunt, maar op de historische postboot is het gezellig en behaaglijk warm. En iedere nacht danst het magische noorderlicht in groene, paarse, blauwe en rode flarden aan de adembenemend heldere sterrenhemel! Een Hurtigruten cruise naar het noorderlicht is voor iedere natuurliefhebber een onvergetelijke ervaring.

Onze cruises naar het Noorderlicht

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Cruise naar het noorderlicht

Het noorderlicht is een schitterend natuurverschijnsel dat veroorzaakt wordt door zonnedeeltjes die met onze atmosfeer botsen. Bij die botsing komt energie vrij, en dat levert de magische lichtshow op die wij op aarde kunnen waarnemen! Omdat de deeltjes aangetrokken worden door het magnetische veld van de noordpool, is de poolcirkel de beste plek om naar het noorderlicht op zoek te gaan. Bijvoorbeeld met een cruise langs de Noorse kust, één van de beste locaties om het fenomeen te spotten. Bij Pharos Reizen boek je een cruise met Hurtigruten, de oude Noorse postbotendienst. Dankzij het noorderlichtalarm weet je zeker dat je gewekt wordt wanneer het noorderlicht zich aandient!

Het noorderlicht is een schitterend natuurverschijnsel dat veroorzaakt wordt door zonnedeeltjes die met onze atmosfeer botsen.

Op reis met de Hurtigruten

Tijdens een cruise naar het noorderlicht zie je echter meer dan deze nachtelijke taferelen. Al varend kijk je je ogen uit naar de prachtige natuur die je passeert. En ook de boot is een belevenis op zichzelf! Met eenvoudige hutten en een kleine bemanning is iedere Hurtigruten-cruise een kleinschalige, authentieke ervaring. En natuurlijk maak je kennis met de tradities van deze boten: denk bijvoorbeeld aan de rituele ‘pool-doop’ die je samen met de kapitein doorloopt bij het passeren van de poolcirkel… Het noorderlicht is op deze cruise nog maar het begin!