Avontuurlijke gezinsvakanties in Zwitserland

Wandelen, Zwitserland

Beleef Zwitserland met een actieve gezinsvakantie!

Zwitserland is van een adembenemende schoonheid. Het hooggebergte, de grote meren en het Mittelland. In ieder van deze streken kan een actieve vakantieganger zich prima vermaken. Fietsen, wandelen, bergbeklimmen, maar ook kajakken, vlottenbouwen of een schitterende treintocht de bergen in!

Dus, ben je op zoek naar een actieve vakantie voor gezinnen? Zoek dan het avontuur op en bekijk nu het aanbod actieve vakanties in Zwitserland van Pharos Reizen van ANWB.

Onze avontuurlijke vakanties in Zwitserland

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Wandelen, Zwitserland

Avontuurlijk Zwitserland

Zwitserland is het perfecte actieve vakantieland. Bossen, beken, dieren – Zwitserland is eigenlijk één groot avonturenpark met veel aantrekkelijke outdoor activiteiten. Te voet, op de fiets of op de mountainbike, als je Zwitserlands pracht en praal echt wil ontdekken dan zijn dat de beste manieren om het land te verkennen. Beleef het avontuur van een panoramatocht in een trein die tot grote hoogtes reikt. Zwitserland heeft ook prachtige oude steden om te bezoeken. Bazel en Bern kennen we allemaal, maar ken je Winterthur, Lugano of Bellinzona al? Ontdek de mengelmoes van de verschillende culturen in het land waar ze maar liefst 4 talen spreken!

Zoek je een leuke actieve gezinsvakantie of een avontuurlijke vakantie in Zwitserland? Bekijk dan het actuele aanbod actieve vakanties in Zwitserland van Pharos Reizen van ANWB!

Avontuurlijke vakanties in Zwitserland: de leukste activiteiten voor gezinnen

Uitzicht op de bergen, Zwitserland

In Zwitserland zijn op vele verschillende manieren actieve en avontuurlijke vakanties met kinderen te houden. Wil je weten welke activiteiten er mogelijk zijn? Hieronder een samenvatting van de leukste!

Bellinzona
Bellinzona is misschien wel de meest Italiaanse stad van Zwitserland. De skyline van de Tessiner hoofdstad wordt gevormd door de machtige vestingwerken van drie van de best bewaard gebleven middeleeuwse burchten van Zwitserland, een door de UNESCO erkend cultureel werelderfgoed.

In de omgeving van Piazza Nosetto, Via del Teatro en Piazza del Governo is de oude binnenstad rijk aan mooie herenhuizen, stenen poorten, balkons met smeedijzeren balustrades en uithangborden boven cafés uit vervlogen tijden. Beleef jouw avontuur in Bellinzona.

Matterhorn
De Matterhorn en Zwitserland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze piramidevormige bergreus, die heel moeilijk te beklimmen is, is een van de meest gefotografeerde bergen ter wereld. Er tegenover ligt de, via een kabelbaan toegankelijke, Klein-Matterhorn. Vanaf Klein-Matterhorn (Matterhorn Paradise) heeft men een fantastisch uitzicht op deze meest gefotografeerde berg ter wereld. Beleef de grote hoogte van Zwitserland op de Matterhorn.

Chateau de Chillon
Op een rots aan de over van het Meer van Genève ligt het Kasteel Chillon. Deze waterburcht is het meest bezochte, historische gebouw van Zwitserland. Bijna vierhonderd jaar lang was Chillon residentie en winstgevend tolstation van de graven van Savoye. Een bezoek aan dit schitterende kasteel is een avontuur voor jong en oud. Je voelt de historie op de plek die a meer dan duizend jaar bewoond wordt!