Gratis annuleren

Actief in Umbrië

8- of 11-daagse rondreis Umbrië

  • overnachten in 2 landelijke, sfeervolle agriturismi
  • op het platteland, met zwembad
  • hiking en rafting excursie inbegrepen
Zoek & boekcode: 18668
Vanaf € 612,75
bij vertrek op 01-10-2020 p.p. bij 2 volwassenen
Deel deze vakantie Facebook E-mail Deel met WhatsApp

Umbrië, het land van Franciscus van Assisi, is een regio met groene, zacht glooiende heuvels begroeid met vooral wijn- en olijfgaarden, maar er zijn ook veel akkers met tarwe, suikerbieten, tabak en zonnebloemen. Umbrië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd. De prachtige omgeving leent zich, buiten cultureel en culinaire ervaringen ook voor een sportieve invulling van de vakantie. 

De eerste stop is in Citerna in het noorden van Umbrië, dicht bij de Toscane. Maak een leuk uitstapje naar Città di castello, een middeleeuwse “borgo” aan de rivier de Tiber. Citerna is de ideale uitvalsbasis om zowel Umbrië als de Toscane te ontdekken. Op de derde dag maak je hier een geweldige hiking tour op het platteland van Citerna
Daarna gaat de reis door naar Bettona. Maak onderweg nog een stop in hoofdstad van Umbrië, Perugia. Deze prachtige middeleeuwse stad is geweldig om doorheen te struinen. Heel compact opgebouwd, dus alles goed te voet te doen. Bezoek dan ook Pasticceria Sandri, (Corso Vannucci 32), de oudste bakkerij van Umbrië. Hier krijg je niet alleen de sterkste koffie maar ook het lekkerste gebak. De specialiteit van het huis is flauto di Pan, een overheerlijke chocoladetaart die ondanks zijn naam maar weinig te maken heeft met een panfluit.
En wie kent ze niet, de Baci uit Perugia? Het zijn kleine chocolaatjes met in de zilverkleurige folie een spreuk of gedichtje. Ze worden al bijna honderd jaar lang gemaakt bij Perugina, een enorme chocoladefabriek net buiten de stad (Viale San Sisto 207/C, Località San Sisto). Op het fabrieksterrein is een museum, La Casa del Chioccolato,  over de geschiedenis van de Baci en de chocoladesoorten uit Perugia.
Tijdens het verblijf in Bettona is er een spectaculaire rafting-tour georganiseerd op de rivier de Corno. Kortom, een reis vol belevenissen! 

Je verblijft in...
Tijdens deze avontuurlijke vakantie verblijf je in twee karakteristieke 'agriturismi' op het platteland van de prachtige, groene en cultuurrijke regio Umbrië. De twee verblijfplaatsen zelf geven je al een vakantiegevoel. Bovendien is er in de omgeving steeds veel moois te ontdekken. Bij agriturismo Il Cerreto zijn enkele activiteiten inbegrepen. Zo kun je deelnemen aan eenrafting excursie met gebruik van materiaal en gids inbegrepen. Genoeg avontuur te beleven!

Bijzondere ervaringen

  • een actieve vakantie met hiken, raften
  • verblijf in karakteristieke agri-turismi
  • geniet van het prachtige Umbrië en haar heerlijke keuken
  • kijk je ogen uit bij de indrukwekkende watervallen van Marmone
  • bezoek culturele stadjes als Perugia, Orvieto, Assisi, Spoleto

Geheimtip
Bezoek gratis de oude Italiaanse villa Medicea di Cerreto, met prachtige tuin, mooie collectie schilderijen en muurschilderingen.

Nog meer geheimtips? Die vind je in de reisbescheiden.

Toegankelijkheid
Deze reis is niet geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit.

Huisdieren
Zijn op aanvraag toegestaan (€). Indien gewenst, neem contact op met ons Customer Contact Center (ras en gewicht doorgeven). 

Verlengen.
Het is niet mogelijk om deze reis te verlengen.

Disclaimer:
Het is mogelijk dat de genoemde openingsdagen en/of -tijden gewijzigd zijn. Om er zeker van te zijn dat je over de juiste informatie beschikt raden wij je aan om voor je bezoek de openingsdagen/-tijden na te vragen bij de receptie of zelf online te controleren.

Vanaf € 612,75
bij vertrek op 01-10-2020 p.p. bij 2 volwassenen

Check & Boek

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 25,- en kosten Calamiteitenfonds € 2,50. Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.

Pharos Voordeel beschikbaar