Surfen op Europa’s beste golven

8-daagse actieve familievakantie Carcans

 • veelzijdig surfprogramma voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden
 • verblijf in tipitent op camping de l'Océan vlak bij het strand van Carcans
 • Nederlandstalige surfinstructeurs !
Zoek & boekcode: 17313
Helaas
Deze reis is niet meer beschikbaar

Dit is een individuele vakantie met groepskarakter. Je logeert met andere gezinnen op de camping. Vanuit je kampement onderneem je samen activiteiten op en rond het water. De kinderen maken snel vrienden. En de ouders vaak ook.

Op deze actieve vakantie voor avontuurlijke gezinnen onderneem je samen activiteiten: met het hele gezin verleg je grenzen! Behalve surfen, ga je ook een middagje ‘suppen’ en kunstwerken bouwen. Steel je ’s avonds de show met een spetterend muzikaal optreden? Je wordt begeleid door Nederlandstalige surfistructeurs, met o.a. de top van de Nederlandse kampioenschappen. Een gevarieerde vakantie op dé surfspot van Europa!

Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Enkele activiteiten (naast de surflessen) die georganiseerd worden door de surfinstructeurs en studenten aan de opleiding Sport & Beweging aan het CIOS (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders):

0-4 jaar: kinderoppas aanwezig, knutselmiddag, speeltent met speelgoed voor alle leeftijden, trampoline, schminken/verkleden
4-8 jaar: kinderoppas/begeleider, trampoline, voetballen, volleyballen, naar het strand met begeleiding, speurtocht, avondspelen, kinderdisco en bonte avond
8-14 jaar: sport- en spel begeleiding, volleybal/voetbaltoernooi, strandactiviteiten, disco/open mic, bonte avond, levend stratego, avonturen toch in het donker
15+ : muziek avond zonder de jongere kinderen, 1 avond naar het strand met limonade, muziek en gezellige kaarsjes
alle leeftijden: beach clean up, met kinderen en ouders naar het strand en zoveel mogelijk rommel van het strand mee nemen, de volgende dag mooie kunst maken van de vondsten op het strand

De indeling van de surflessen gaat in overleg: willen de kinderen bij elkaar en zonder ouders les hebben? Of willen de gezinnen juist zoveel mogelijk samen surfen? In overleg met het team ter plaatse wordt wekelijks een indeling gemaakt. 

Camping de l'Océan
Het O'Neill Surflife Family Carcans staat op een schitterende plek op de camping ca. 400 meter van het strand en het centrum. Of je nu naar het strand of het dorp gaat, je zit er zo. Alle plekken zijn in de schaduw van de hoge naaldbomen. Het sanitair op de camping is goed verzorgd met lekkere warme douches en alle andere voorzieningen.

Inbegrepen

- 7x overnachting in vierpersoons-tipitent + extra bijzettentje inbegrepen bij 5 of 6 personen
- 7 dagen materiaalhuur voor alle deelnemers, ook buiten de lessen te gebruiken (surfboards, skimboards, bodyboards en wetsuits)
- activiteitenprogramma zoals beschreven
- gediplomeerde Nederlandstalige activiteitenbegeleiders
- 1x driegangen-welkomstmaaltijd
- toeristenbelasting
- gebruik gezamenlijke tent
Pharos-rugtasje
- CO2 compensatie


Activiteitenprogramma
- 7 dagen materiaal huur (surfboards, skimboards, bodyboards en wetsuits)
- theorie surfles (ca. 1 uur)
- 2x golfsurfles (ca. 1,5 uur) + zelf surfen
- introductieles surfyoga (1 uur) 
- muziekavond, laat je muzikale talent zien 
- zelf surfen + mini disco + beach night
- middag watervermaak aan het meer van Hourtin (op eigen vervoer) met stand-up paddleboards (‘suppen’)
- beach clean-up; kunstwerk maken van de vondsten

Goed om te weten

 • maaltijden zijn optioneel bij te boeken (gezond en gericht op het verrichten van inspanning). Halfpension-prijzen (3x diner (3-gangenmaaltijd), 7x ontbijtbuffet) vanaf 10 jaar: € 80,- p.p., 3 tot en met 9 jaar: € 40,- p.p.
  - ontbijtbuffet: wakker worden en aanschuiven voor een ontbijtje met vers Frans stokbrood, verschillende soorten beleg, een eitje, muesli, fruit, melk, jus d'orange en een dagelijkse breakfastspecial zoals een croissant, roerei etc. Van zondag t/m vrijdag!
  - diner: vier avonden (waarvan er één reeds inclusief is in het 8-daagse arrangement) per week kookt onze chefkok een heerlijke 3-gangenmaaltijd met verse producten.
  Ben je vergeten maaltijden van te voren bij te boeken? Geen probleem, je kunt de maaltijden ook ter plaatse nog bijboeken.
 • 6 dagen fietshuur + 1 fietsroute optioneel bij te boeken. Prijzen vanaf 10 jaar: € 50,- p.p., 3 tot en met 9 jaar: € 40,- p.p.
 • de surflessen zijn heel intensief. Ouders en kinderen surfen veel samen, maar i.v.m. de diepte van het water gaan in het begin waarschijnlijk eerst de ouders de zee in en dan de kinderen (of andersom)
 • de ervaring leert dat het aantal inbegrepen surflessen voor veel deelnemers voldoende is: desgewenst kunnen extra surflessen ter plekke worden bijgeboekt
 • de groepen worden ter plekke bepaald, in onderling overleg: 1 instructeur per max. 8 surfers. In principe gezinsleden bij elkaar. Indien gewenst kunnen bijvoorbeeld ook ouders bij elkaar en kinderen in een aparte groep. Ook wordt er gekeken naar de niveaus van de verschillende deelnemers
 • voor kinderen onder de 6 jaar is er geen surfles, wel activiteiten en spelletjes
 • er is per dag gedurende twee uur een oppasservice voor kinderen tot 3 jaar en een kinderbegeleidster voor kinderen vanaf 4 jaar. Ouders blijven verantwoordelijk  

Overnachten op heen- of terugreis?
Combineer deze reis met een verblijf in Parijs in een familiehotel: 3-daagse stedentrip Parijs met kids en tieners of op een camping: Wereldstad in het groen - Camping Paris Bois de Boulogne

Of kies voor een verblijf bij Disneyland® Parijs inclusief entreetickets: Hotel Explorers at Disneyland® Paris.

Je kunt deze hotels eenvoudig bijboeken. Gebruik hiervoor tijdens het boeken het winkelmandje.

Vanaf € 0,-

Check & Boek

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 20,- en kosten Calamiteitenfonds € 2,50. Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.