De mooiste eilanden van Europa

Eilandengroep

Hop van eiland naar eiland in Europa

Wat heeft Europa toch een prachtige eilanden. Op veel van onze vakanties zit je op of vlak bij een paar pareltjes. Van Corsica en Sardinië tot de kleine, onbewoonde eilandjes in Zweden of Kroatië. Of steek met een kabelbaantje de oceaan over naar het Ierse Dursey Island. Rijd je liever met de auto naar Holy Island in Noord-Engeland? Kijk dan wel uit dat je op tijd teruggaat, want bij vloed is de weg onbegaanbaar. En weet je wat zo leuk is aan het Deense eiland Rømø? Je mag met de auto het brede strand op! Europa heeft tal van prachtige eilanden voor een heerlijke vakantie. Bekijk snel onze tips!

Ierland, kust

Ierland: met de kabelbaan de zee over

Ierland is niet alleen zelf een eiland, maar heeft ook nog vele prachtige kleine eilandjes. Een aantal behoort tot de allermooiste plekjes van het land. Tip: maak vanuit Dingle een wildlife safari en vaar tussen de dolfijnen door naar de prachtige Blasket Islands. Of vaar vanuit Doolin naar de machtige rotsen van de Aran Islands. Ook heel leuk: vogeleiland Dursey. Het is het enige zee-eilandje in Europa dat te bereiken is met een… kabelbaan!

16-daagse rondreis 'Join the family' »

Natuur, Engeland

Pas op voor vloed in Engeland

Zin in een spannend autoritje in Europa? Rijd dan naar Holy Island, boven Newcastle. Dit eiland is via een dam te bereiken. Let wel goed op dat je teruggaat voordat de vloed opkomt, want dan staat de dam onder water. Later in de reis kun je vanaf vakantiepark Linnhe Lochside een dagje naar het Schotse eiland Skye. Misschien wel het allermooiste eiland van Groot-Brittannië. Zeker als je het geluk hebt dat het eiland niet in nevelen is gehuld.

17-daagse rondreis 'Potter en Potter' »

Met de auto het strand op, Denemarken

Met de auto het Deense strand op

Wie het spoor van de Vikingen wil volgen, moet natuurlijk de zee op! De rondreis 'Tem de draak' door Denemarken brengt je naar twee echte eilanden (Funen en Seeland) en een schiereiland (Jutland). Tip: bezoek ook het eiland Rømø, dat is te bereiken via een dam. De stranden zijn hier zo breed dat je er ook met de auto op mag rijden. Het is misschien wel één van de meest bijzondere eilanden in Europa.

8-, 11- of 12-daagse rondreis 'Tem de draak' »

Zwemmen in Zweden

Kajakken tussen de Zweedse eilanden

Zweden is Europees kampioen eilandjes. Het land heeft er ruim 270.000… Wat is er leuker dan een kajak te huren en lekker van eiland naar eiland te hoppen. De Scherenkusten boven Stockholm en boven Göteborg zijn daar perfect voor. Maar ook in vele meren vind je eilandjes. Huur een bootje, neem een picknickmand mee en geniet van het Zweedse buitenleven!

13- of 14-daagse rondreis 'Snoepen van Zweden' »

Tennis op het strand

Corsica en Sardinië: 2 parels in 1 vakantie

Snorkelen. Duiken. Luieren op de mooiste stranden van Europa, met de blauwste zee. Met dit vakantieduet combineer je twee van Europa’s topeilanden in één reis. Eerst 'het eiland van de schoonheid', zoals de oude Grieken Corsica noemden. Daarna Sardinië, waar het altijd een feest van geuren en kleuren is. Het ene Frans, het andere Italiaans: ook heel divers qua cultuur dus!

15-daags vakantieduet 'Smaragdgroen & Saffierblauw' »

Hartvormig eiland, Kroatië

Eilandhoppen in Kroatië

Weet jij hoeveel eilanden Europa telt? Kroatië telt er in ieder geval al 1185… Of je nu in Istrië of Dalmatië zit, altijd zijn er wel eilandjes in de buurt. Veel eilandjes zijn via een boottochtje te bereiken, maar nog leuker is het om zelf een motorbootje te huren. Leg onderweg aan bij een stil eilandje en zoek een mooi privébaaitje! Wat dacht je van het hartvormige Galesnjak-eiland onder Zadar?

8-daagse more inclusive 'Pine Beach Resort' »

Eilandtips voor stellen

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven