Het Zuid-Finland van Pharos Reizen

Trendy Helsinki

Zuid-Finland is in Finland de meest dichtsbevolkte regio. Niet dat het echt te merken is, in tegendeel zelfs. In dit gebied kom je prachtige afgelegen meren tegen, afgewisseld met hoge heuvels en dichte bossen. Zelfs beren, wolven en andere wilde dieren zijn in deze regio te spotten. Vergeet je je verrekijker en camera niet? Voor wie de afwisseling zoekt tussen stad en land, is Zuid-Finland een ideale bestemming. De moderne stad en tevens ook hoofdstad van Finland - Helsinki - ligt in deze regio. Door de hele stad vind je eigentijdse koffiebars, trendy kledingboetiekjes en hippe meubelwinkels. Door de hele stad proef je de gastvrije en gezellige sfeer die kenmerkend is voor de Finse steden.

Helsinki bestaat uit maar liefst uit meer dan 300 eilanden, ieder met een eigen karakter en de een wat beter bereikbaar dan de andere. Grotere eilanden in Helsinki zoals Suomenlinna en Pihlajasaari zijn de hele dag goed bereikbaar met de ferry. Of je nu een strandwandeling maakt, gaat picknicken in het park of een rondje actief bezig bent: de eilanden zijn een goede plek om je even terug te trekken uit het centrum van Helsinki. Geniet hier van het fijne Zuid-Finse leven!

Zuid-Finland

In Zuid-Finland vind je veel gezelligheid! Geniet hier van de prachtige natuur. Rij je de bekende Koningsroute? Vanuit Helsinki neemt de 390 km lange Koningsroute je mee door verschillende landschappen zoals; loofbossen, graanvelden en weilanden. Onderweg kun je cultuur snuiven in de vele kustplaatsjes.


Alle reizen naar Zuid-Finland

Vakanties naar Zuid-Finland

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven