Autovakantie Cornwall

Het in het zuidwesten van Engeland gelegen Cornwall is een afwisselende bestemming die veel te bieden heeft tijdens een autovakantie.

Avontuurlijke autovakantie in Cornwall

Een ruige natuur, kleurrijke bloementuinen, schilderachtige vissersdorpjes, historische plaatsen uit de King Arthur-legende, de steile rotskusten van Land’s End. Het in het zuidwesten van Engeland gelegen Cornwall is een afwisselende bestemming die veel te bieden heeft.

Onze vakanties in Cornwall

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Bijzondere botanische tuin

Behalve om zijn prachtige vakantieomgeving staat Cornwall ook bekend om zijn milde klimaat. De voor dit deel van Europa hoge temperaturen worden veroorzaakt door de Atlantische Oceaan. Op autovakantie in Cornwall kan je de grootste broeikassen ter wereld bezoeken. Deze maken deel uit van de botanische tuin Eden Project in het plaatsje Bodelva. Er groeien ruim een miljoen tropische en mediterrane planten, verdeeld over vijfduizend soorten. Je kunt er tevens vlinders, hagedissen en vogels bewonderen.

Op het getijdeneiland staan een in de vijftiende eeuw gebouwde burcht en kapel. Daarmee is het een belangrijke toeristische trekpleister tijdens een autovakantie in Cornwall.

Bezoek tijdens je autovakantie door Cornwall een getijdeneiland

Niet ver van Land’s End in het uiterste zuidwesten ligt bij het stadje Penzance het getijdeneiland St Michael's Mount. Bij laagwater is dit via een smalle weg verbonden met het vasteland, terwijl het zich er bij vloed los van maakt. Op het getijdeneiland staan een in de vijftiende eeuw gebouwde burcht en kapel. Daarmee is het een belangrijke toeristische trekpleister tijdens een autovakantie in Cornwall.